Respekt!!

Alltså vad är det med människan egentligen.. är vi verkligen skapta för att beskydda vårat eget rivir så att vi trampar på andra människor.. Ja vet ialla fall att den svenska människan vill ha minst 1 meters radie ifrån främmande människor.. varför ska det vara så??.. varför är det så svårt att va trevlig och ha en längre konversation med en främmande person.. varför blir man så "shockad" när någon främmande talar vänligt till en, och man tänker (va pratar du med mig för, vi känner juinte varandra)..
Har en underbar kille i mitt liv som alltid är sååå vänlig med folk han inte känner. även då mot folk han känner =)..
Ringer han ex vårdcentral, mobilföretag, kommunen ja var som hellst, så säger han alltid .. Tjena "namn".. hur är det med dig idag??.. åhh va kul att höra... han har alltid så artiga o trevlig a fraser som säkert gör många glada, men också väldigt paffa... för hur vanligt är det egentligen??--- ja tyckte själv det va knepigt men i själva verket så är det riktigt mysigt!!.. det borde ju va intressant att tala med främmande människor..
som tanten på affären igår som frågade mig om ja kunde hjälpa henne o ta ner ströbröd.. ja sa hon du vet när man bli.. så lyfte hon lite på armarna.. ja stel.. självklart sa ja!!.. man måste ju våga be om hjälp!!.. Men ändå så bli man så ställd.. ??

Va på en föreläsning med Lou Rossling.. underbar föreläsare,,. rekomenderar henne starkt..
Hon har en liten plinga som hon plingar för främmande folk som hon ser som gör ngt gott för andra eller världen.. ex ngn som tar upp skräp på gatan o slänger i soporna osv.. så har hon en hemlig påse med roliga saker som hon ger bort till främmande om dom gör ngt underbart för någon.. hur härlig ide är inte det då??
Men ändå.. tänk SÅ SHOCKADE många hade blivit om ngn kom fram o plingade för dom.. måste ju tro att hon är galen..

Vi borde ha mer respekt för varandra och prata mer med varandra, inte ta varandra för givet och hålla oss undan.. visa för dom vi bryr oss om hur mkt dom betyder, för en dag så kanske vi inte kan det längre!!..
Lyssna och vara lyhörda.. vi är alla på olika sätt och det gäller att försöka vara förstående även om man inte håller med.. ska man hålla tillbaka md vem man är??..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0