Märtas tårta

125 g margarin
1 dl socker
2 äggulor (spara vitorna)
2 tsk bakpulver
5 msk mjölk

Vispa socker o margarin poröst.. tillsätt 1 äggula i taget..
Blanda bakpulver med mjöl o tillsätt tillsammans med mjölken

Konsistens ( något mellan sockerkaks smet o mördeg)
Bred ut på bakplåtspapper på en plåt.. ingen stor utan kanske lite mer än hälften.. ett tunt lager..
kan va lite kladdigt men en jämn rektangel..

Vispa äggvitorna hårda.. VÄND 1 dl socker o 1- 2 tsk vaniljsocker
bred detta ovanpå den andra.. ska täcka hela det undre lagret.. detta behöver inte vara jämnt då det ska bli lite fluffigt..
strö mandelspån ovanpå..

Grädda i 175 grader ca 12 min.. ska bli lite gyllenbrunt!!..

Vispa 3-5 dl grädde o blanda i ex 2 rivna äpplen... hackad choklad eller daim.. efter smak.. bär går också bra..

Tag det genast av plåten o lägg på bänken.. låt kakan bli KALL.. lägg sedan aliminiumfolie över o in i frysen om man ska använda om några dagar..
det är dessutom MYCKET lättare att lossna ifrån bakplåtspappret om den varit i frysen..
En perfekt tårta om man vill förbereda...tag bara sedan ur bottnarna o lägg grädde imellan någon timma innan servering... förvara i kylen.. kan stå i ett par dagar..

Man kan antingen göra 2 sånna bottnar o lägga ovanpå varandra eller så delar men 1 o lägger dom ovanpå varandra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0